среда, 30 октября 2019 г.

За недопалок повз урну в Португалії тепер штрафують

Бесіда і штраф за сигарети — нові правила вже набрали чинності. Звичайний бичок влетить господареві в копієчку.



Португалія посилила заходи покарання для курців. У країні запрацював закон, згідно з яким за недопалок, кинутий у громадському місці, загрожує штраф.


Зокрема, в ньому прописані заходи щодо збирання і обробки тютюнових відходів. Відтепер сигаретні недопалки, сигари або інші тютюнові вироби вважаються твердими побутовими відходами, тому їхня «утилізація в громадських місцях» заборонена. Той, хто кине бичок повз урну, у тому числі у відведених для куріння місцях, буде покараний штрафом у розмірі від €25 до 250.


Закон передбачає, що комерційні підприємства, зокрема готелі, ресторани і заклади, де проводяться розважальні заходи, а також всі будівлі, де куріння заборонене, повинні мати попільнички і устаткування для утилізації відходів.


Хоча закон вже набрав чинності, він установлює перехідний період. Протягом одного року порушників не штрафуватимуть: їх чекає тільки виховна бесіда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Електронні сигарети потраплять під загрозу в Індії Цього року в кількох штатах США набрала чинності заборона на продаж електронних...